Bij Tunes of Yesterday kunt u uit twee opties kiezen om een leuke muzikale middag/avond te beleven:

-  HET THEATER PROGRAMMA


Tunes Of Yesterday (TOY) brengt een theater-/muziekprogramma waarbij wetenswaardigheden over artiesten en hun songs uit de jaren vijftig vertelt worden. Deze verhalen worden afgewisseld met authentieke geluidsfragmenten en live gespeelde songs.
Een paar artiesten volgen we – afhankelijk van de speeltijd – muzikaal door de jaren heen.

Zo wordt het verhaal van de legendarische foto in de krant van 5 december 1956 vertelt, met als ondertiteling “Million Dollar Quarted”. Want wat is er precies gebeurd op die gedenkwaardige dag? En waarom zijn de geluidsopnames van dit “Quarted” bestaande uit; Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis en Johnny Cash, pas resp. in 1981 en 1987 uitgebracht? In totaal zijn er destijds van die oude bandopnames 41 songs uitgebracht. Overigens is Johnny Cash nauwelijks te horen op de opnames, omdat  - hij bevestigt dat in een later interview – te ver van de microfoon afstond. (in de jaren vijftig gebruikte men voor opnames slechts één microfoon)

De song “This train” 

In één van de eigen shows van Johnny Cash brengt het "Million Dollar Quarted" bestaande uit : Johnny Cash, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis en Roy Orbison (als 4e lid van het Quarted) een ode aan Elvis Presley door het zingen van “This Train”. Hierbij worden eigen teksten gezongen van Carl Perkins en Jerry Lee Lewis.TOY vertolkt deze song op geheel eigen wijze.

Ook een bijzondere wetenswaardigheid: Bekende hits uit de zestiger jaren hebben soms een heel bijzondere geschiedenis.
C.C.R. Frontman John Fogerty heeft een aantal nummers geproduceerd op de teksten van heel oude songs. 

“Cotton fields” uit 1969 is een bewerking van dezelfde song van Lead Belly uit 1940.

The Midnight Special” schreef Fogerty ook niet zelf, maar de basis werd gelegd in 1925 door Dave Cutrell. Lead Belly maakte daar in 1940 een eigen uitvoering van en Fogerty produceerde er met CCR een geweldige hit mee.

Een ander meer ontroerend verhaal gaat over “The Winter Dance Party”. Een muzikale tour kriskras door de staten van Amerika in de winter van 1959. Het verhaal beschrijft de gebeurtenissen en de fatale afloop van deze tour. Hoe kwam het dat naast Buddy Holly, ook Richie Valens en The Big Bopper in het vliegtuig zaten? Het verslag van de gebeurtenissen, vlak voor het vertrek van het vliegtuig, van gelegenheidsbassist Waylon Jennings en sologitarist Tommy Allsup wijkt af van het verhaal van Dion DiMuggi, de zanger die ook met de tour meedeed. We zullen nooit weten welk verhaal nu klopt.

2: HET DANS PROGRAMMA: 

TOY speelt wel dezelfde vijftiger jaren muziek, maar de verhalen laten we even weg. De songs worden met korte aankondigen gespeeld en het repertoire bevat meer uptempo songs.